ONLINE AANBOD

CURSUS PUNT. AAN DE LIJN

Beschikbaar tem 2/1/2023

Ieder van ons maakt in zijn/haar leven ingrijpende gebeurtenissen mee. Ookal heb je dat niet steeds in de gaten, het laat het zijn sporen na. In onze geest, in ons denken, in onze emoties en in ons vermogen om vreugde en verdriet te ervaren. Traumasporen bepalen bewust of onbewust hoe jij nu op je omgeving reageert.

Het zijn die pijnlijke plekjes die soms aandacht vragen. Alleen, we zijn dat vaak zo gewoon – dat we zus of zo reageren – dat er niet echt bewustzijn rond is, dat dat trauma zou kunnen zijn. Dat dat iets onverwerkt is, iets wat aandacht nodig heeft. We doen onszelf eigenlijk tekort als we dat zomaar ondergaan, zonder daar aandacht aan te geven… want op die manier blijft het ons niet alleen onbewust triggeren, maar kunnen we het ook ongewild doorgeven.

In het leven van ieder van ons gebeuren er zaken die ons boos, verdrietig, eenzaam doen voelen. Het is zo waardevol om grip te krijgen op wat daar onder zit, omdat net dat ervoor zorgt dat je in de toekomst dat lastige gevoel sneller kan ombuigen naar iets werkbaar – dat er plaats komt voor mildheid richting jezelf en je omgeving. Dat je die subtiele pijntjes niet hoeft weg te moffelen maar bestaansrecht geeft, in dat ene leven wat ons gegeven is.

In het voorjaar van 2022 speelde Lies met het idee om daarrond iets te doen, om meer vrouwen te kunnen bereiken dan wat haalbaar is met de fysieke praktijk. Voor mensen die misschien nog niet echt nood hebben aan therapie, maar toch voelen dat er iets mag veranderen. Dat ze zich blijven stoten aan datzelfde steentje, of dat stress hun soms in een wurggreep houdt. Misschien zijn de interpersoonlijke relaties vaak uitdagend of vraagt de ouderrol veel van hen.

‘Hoe waardevol zou het zijn als dat wat breder kon ingestoken worden?’, vroeg ik mij af. Niet enkel jij als individu maar ook de persoon die je bent in interactie met anderen, en niet in het minst als ouder/moeder. Want, bestaat er een grotere spiegel? En zo kwam ik uit bij Klaar, want hoe vaak hadden wij al gemerkt dat posts die we deden op onze beide profielen eigenlijk mooi in elkaar haakten, zij keek door de ogen van het kind, ik door die van de mama’s en die blikken die kruisten elkaar toch vaak.

Wéér een online cursus erbij?
Wij geloven dat er al heel veel mooie cursussen en digitale informatie voorhanden is. Er is nog geen initiatief beschikbaar die laagdrempelig dit gevoelige thema belicht en daarbij vanuit beide hoeken durft kijken. Die vertrekt waar de wereld van kind en ouder samenkomen, en daarbij de gevoeligheden van elke partij blootlegt en richting geeft in de omgang met wat het soms boven brengt om ouder- of kind-van te zijn.

In deze cursus gaan Klaar en Lies in gesprek met elkaar. Ze zoomen samen in op wat trauma nu écht is, ver voorbij aan de zwaarte die het woord in zich draagt. Ze gaan jullie leren hoe jullie dit kunnen herkennen; bij jezelf, je partner, je kind… Niet enkel droge theoretische info, maar vooral ook tastbare, herkenbare voorbeelden waar je echt iets mee kan. Triggers en traumaresponsen, daar wijden ze een apart stukje aan, omdat het zo belangrijk is. Het zit
soms zo stiekem verscholen in een hoekje dat we eraan voorbij zouden gaan. Maar durven en leren kijken is hierbij zo belangrijk. Ook het transgenerationele vraagstuk gaan ze niet uit de weg, omdat ze vanuit hun praktijkervaring weten hoe belangrijk dit is. De generaties boven ons bepalen bewust en onbewust hoe wij omgaan met emoties en uitdagende gebeurtenissen. Maar nu is het later, zijn we volwassen en mogen we voor onszelf kiezen.

Punt. Aan de lijn

Krachtig ouderschap voorbij je eigen pijn

  • 6 online video’s (goed voor bijna 3u video)
  • Live q&a op 13/2 om 20u
  • Individueel en op eigen tempo
  • Meteen beschikbaar
  • Levenslang toegang

Hoewel deze cursus geen 1-1 therapie is, kan het wel een mooie voorbereiding- of add-on zijn op een
therapeutisch proces.