Thuisblijfmama’s die eraan denken om opnieuw te starten met buitenshuis te werken zijn bij Leading Moms ook meer dan welkom.

Het is alom bekend dat wereldwijd de belangrijkste reden om de arbeidsmarkt of de huidige werkgever te verlaten het krijgen van een kind is (Chung, 2017). Studies die gekeken hebben naar arbeidsomstandigheden zijn grotendeels gericht op parttime werk of werktijdverkorting (oa. ouderschapsverlof). Hoewel deeltijds werken moeders kan helpen een evenwicht te vinden tussen werk en gezinsleven, hebben deze keuzes –al of niet tijdelijk-  professionele consequenties die mogelijks gevolgen op de lange termijn kunnen hebben (Yerkes, 2009). Die keuze namen jullie ongetwijfeld weloverwogen en de tijd thuis nemen ze jullie nooit nog af. En wie heeft er ooit spijt van extra tijd met de kinderen? NIEMAND! Maar, soms –op een onbewaakt moment- is er toch dat stemmetje wat fluistert.

Wat als we samen jouw noden en wensen van vandaag in kaart brengen? Wellicht zijn deze meegegroeid met jou en mogelijks is de houdbaarheidsdatum van wat je eerder deed ruim verstreken. Misschien is er terug plaats voor een tijdelijke werkhervatting. Misschien wil je een hele andere weg in slaan. Niks moet en alles kan, dat is ons uitgangspunt. Samen gaan we voor een helder plan, helemaal op maat van je eigen wensen – binnen de grenzen die je huidige (of wie weet toekomstige?) werkgever en job je toelaten.

Afhankelijk van de specifieke hulpvraag stellen we samen een traject op maat op, al of niet in combinatie met loopbaanbegeleiding.

Programma

<– Terug